Založ si blog

Mesačný svit ti pristane

Michelsovej romantická séria o Náhradných dedičoch pokračuje pod názvom Hriešny dedič. Tentokrát veľkolepo – ústrednou postavou je totiž samotný vodca Spolku náhradných dedičov Fallon St. James, ktorý sa doteraz v jej románoch iba mihol. Spolok tvoria samí džentlmeni, ktorí sa máločoho štítia. Ide im totiž o prežitie. Nededia po otcoch majetok, sú odstrkovaní, nepotrební. A tak si pomáhajú ako vedia. A Fallon St. James je tým, ktorý im dáva nádej – a život.

Fallonovu tvrdú masku naruší až jedna žena: Isabelle Fairlynová. Tá žije v snových v rozprávkach a má jasnú predstavu o všetkom – dokonca aj o svojom manželovi. Musí byť taký, aby jej manželstvo nekopírovalo manželstvo jej rodičov.

Chcem manželstvo, o akom sa spieva v talianskych operách, aké inšpiruje romány a básne. Taký život chcem. Vezmem si iba počestného rytiera s kvetmi v ruke, ktorý je pripravený položiť za mňa život. Viem, že žiadam priveľa, videla som však toľko smutných manželstiev, že sa nezmierim so sobášom z rozumu. Získam lásku očarujúceho muža, a bude to rytier z mojich snov.

Svojho adepta už má. Je ním Kelton Brice. Ovláda všetko, čo od dokonalého muža vyžaduje, a navyše vyzerá dobre. Dokonca sa zdá, že by o ňu mohol mať záujem. Kelton Brice je priateľom Fallona St. Jamesa a tiež patrí do klubu Náhradných dedičov. A tak sa stane, že sa veselá Isabelle zoznámi so zachmúreným Fallonom, ktorého spontánne začne považovať za svojho dobrého priateľa.

A Fallon St. James zisťuje, že mu to dievča dokázalo vyčariť úsmev na tvári, zrazu žartuje s priateľmi a zabúda na svoje povinnosti, z ktorých sa nevedel (ani nechcel) nikdy vymaniť…

Takto asi vyzerali lesné nymfy zo starých bájí – ružové líca, oči lane a záplava plavých vlasov splývajúcich okolo tváre žiariacej nevinnou, nadpozemskou krásou.
Ibaže táto dáma nepatrila do lesov s nymfami. Nie v takých šatách, aké mala na sebe. Hoci Fallon nebol obdivovateľ módy, jej šaty vyzerali ako utkané z hviezd, desiatky korálikov zachytávali svetlo sviec a obkresľovali dokonalé krivky.
Kto je tá dáma a prečo sa zakráda za takým mužom ako Brice?

Ibaže Isabelle chce len Keltona. Aspoň dovtedy, kým sa ten nerozhodne pre jej vlastnú sestru Victoriu. Isabelle sa zrúti celý svet, no veľmi rýchlo na to prestane myslieť. Iné jej neostane, pretože nepriateľ jej otca i Fallona sa pokúsi siahnuť jej na život a navyše na ňu hodí krádež drahých obrazov v galérii… Fallon ju dokonca unesie, aby jej zachránil život. Trávi dni a noci v jeho sídle…

Michelsová v tejto romantickej knihe, ktorá však nie je iba o romantike, ale predovšetkým o chytľavom príbehu so živými postavami s rozličnými osudmi a cieľmi, rozohrala slušnú partiu. A nad celý príbehom sa ako opar neustále vznáša láska vo všetkých jej podobách… Veľmi príjemná, nielen letná oddychovka. 

To, čím si kedysi vypĺňala čas, jej teraz pripadalo povrchné. No pred tým, ako ju Fallon uniesol, bola spokojná, nie? Aspoň si to vtedy myslela.

Šéf detektívnej kancelárie

29.11.2018

Sabrina Jeffriesová je autorka románov, ktoré sú čitateľné, vtipné, dobrodružné a rieši sa v nich určitá zápletka. Aspoň teda v sérii Vojvodovi muži (iné jej knihy som nečítala), čo je spoločnosť detektívov najímaných na rozličné úlohy. Vďaka tomu sú jej knihy od začiatku až do konca plné akcie. Okrem toho, detektívi z predchádzajúcich častí sa vždy [...]

Keď právnik je právnička, ale tají to

21.11.2018

Tracy Anna Warrenová je veľmi obľúbená autorka ženských ľúbostných románov odohrávajúcich sa v 19. storočí. Táto obľuba sa u mňa nestretáva s prílišným pochopením, lebo poznám spisovateľky, ktoré tento typ príbehov zvládajú omnoho lepšie. Mávajú košatejší príbeh, rozvitejšie charaktery, nie len tú jedinú miniatúrnu zápletku, okolo ktorej sa ovíja [...]

Knižná chuťovka Dievča v zrkadle

14.11.2018

Katarína Gillerová je autorka nesmierne dômyselných spoločenských románov. Ak ju niekto prezýva slovenskou Danielle Steelovou, v mojich očiach ju uráža. Gillerová ju totiž dokonale predčí krásnymi zápletkami, neskutočne živými postavami, z ktorých ani jedna nie je vedľajšia a pritom sa v nich dá pekne orientovať. Romány nie sú presladené a pritom sú romantické a [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Zuzana Šulajová

Z oceánu kníh niektoré si vyberám... :)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 66
Celková čítanosť: 154148x
Priemerná čítanosť článkov: 2336x

Autor blogu

Kategórie